Webbplatser & ramverk

ESAB Xpanse

När alla fysiska mässor plötsligt ställdes in på grund av coronapandemin fick Hoy i uppdrag av ESAB att ta fram en lösning för att kunna möta sin målgrupp online. Resultatet blev en digital mässupplevelse – ESAB Xpanse.

Kunden

ESAB – Världsledande inom svets- och skärutrustning

ESAB är en av världens ledande tillverkare av utrustning inom svetsnings- och skärningsindustrin. De är världskända för sin innovationsförmåga och många av de stora framstegen inom svets- och skärteknik de senaste hundra åren kommer från ESAB. Idag finns ESAB i fem regioner: Asien/Stillahavsområdet, Indien, Nord- och Sydamerika samt Europa.

Image

Uppdrag och lösning

Digital monter och virtuella live-event

ESABs närvaro på utvalda mässor har varit stor och betydelsefull för både deras anställda och kunder. När mässor blev inställda på grund av coronapandemin ville de hitta ett nytt sätt att möta och kommunicera med sina kunder på. Lösningen blev en digital monter och ett virtuellt live-event.

ESAB Xpanse innehåller ett tjugotal stationer och låter besökaren utforska en virtuell version av en stor ESAB-monter. Vid varje station finns videomaterial, bilder och text, och besökaren kan även ställa frågor direkt till ESAB och få svar via en chattfunktion.

Image
Image

Upplevelsen

En digital mässupplevelse

I mitten av Xpanse ligger tidslinjen, en stor station där besökaren kan vandra genom ESABs innovativa historia. På den stora scenen finns ESAB University där man kan uppleva panelsamtal, föreläsningar, workshops och allt annat som i vanliga fall hade hänt på ett riktigt mässgolv. ESAB Xpanse-upplevelsen renderas i WebGL och är tänkt att simulera en verklig mässupplevelse.

Image
Image
Image

Tekniska Lösningar

Modulär och förändringsbar

ESAB kommunicerar på många olika marknader och språk. Genom hela processen var det viktigt att göra Xpanse modulär och förändringsbar, med smidig språkversionering. ESAB har möjlighet att ladda upp och ändra text-, bild- och videoinnehåll beroende på språk och marknad, helt utan Hoys inblandning.

Image
Image
Image

Chat

Alla användare, stationer och marknader

Eftersom Xpanse finns på många olika marknader och kommunikationen kan ske på många olika språk krävs det robusta verktyg för att administrera chattarna. Hoy utvecklade därför en admin-vy, där ESABs administratörer kan svara på all kommunikation som kommer in från de olika stationerna. Det finns ett chattrum för varje hotspot och station, och användare som befinner sig vid en station har automatiskt tillgång till chattrummet. Administratörerna kan enkelt hålla koll på vad som sägs i många olika chattrum och konverationer samtidigt. De har även tillgång till en rad olika sorterings- och moderationsverktyg för att få ytterligare överblick och kontroll.

DELA & TIPSA
Be om en förfrågan:
Kontakta vår kundansvarige Mathias för ett möte.