Röhsska – Museum of Design and Craft

Vi är omgivna av design. Som människor har vi alla ett förhållande till design och konsthantverk – föremålen omkring oss är produkter av idéer, tankar och trender som har utvecklats och skavt mot varandra i tusentals år. Men vad är god design? Det här ville vi utforska tillsammans med Aoki och Röhsska museet, med en sajt som utmanar konventioner och bjuder in till samtal om design.

Nyöppning för Röhsska museet!

Röhsska museet är Sveriges enda specialmuseum för design och konsthantverk. Efter en tids stängning har museet öppnat igen med en ny entré, nya utställningar och en ny grafisk identitet. Tillsammans med Aoki fick vi uppdraget att utforma museets nya webbplats – rohsska.se

Image

En ny grafisk identitet.

Hoy och Aoki träffade Röhsskas ledning och personal tidigt i processen för att kunna ta del av deras tankar och idéer. Utifrån de här mötena skapade Aoki en stark och provokativ grafisk identitet som Hoy kunde blåsa liv i på internet.

– Det finns något brutalt i den nya grafiska identiteten. Vi har varit lite ”ruffa” mot Ö:et. Det ska inte behandlas med silkesvantar.

Camilla Blomgren – Creative Director, Aoki

Image
Image

Det levande Ö:et.

På hemsidan blir Ö:et en levande form som sträcks, trycks ihop, växer och krymper beroende på utrymmet det får i ett strikt rutnät. Tanken är att Ö:et ska spegla designens förhållande till en föränderlig värld.

Image
DELA & TIPSA
Vill du veta mer om webbplatser & ramverk?
Kontakta gärna vår kundansvarige Mathias så berättar han mer.
Webbplatser & Ramverk

Dags för en ny hemsida eller plattform?

Mer om Webbplatser & Ramverk
WordPress

Ett utvecklingsbart CMS

Mer om WordPress