Appar & Spel

Svenska Mässan Gothia Towers Sales Tool App

All Under One Roof – här är det digitala säljverktyget som visar Göteborgs unika mötescentrum. Unikt för Europa – och världen med dess cityläge, utbud och faciliteter.

Bakgrund

Svenska Mässan Gothia Towers är Nordens ledande arrangör av mässor, events och konferenser. Till dem kommer människor från hela världen för att mötas, få inspiration och dela upplevelser och kunskap. Det handlar om möten i världsklass med tillgång till hotell, spa och showunderhållning av lika hög klass. Plus en hel värld av matupplevelser – med allt från lokala specialiteter till fine dining med en stjärna i Guide Michelin.

Image

Målet: Ett engagerande säljverktyg

Vi har skapat en app som fungerar som ett säljverktyg där man kan visa på hela anläggningens möjligheter i form av mötesrum, faciliteter, boende, logistik och närhet till centrum. Mässans centrala cityläge är unikt i världen och attraherar kongresser och större mötesevent från hela världen. Genom appen kan säljare skräddarsy virtuella presentationer unikt för varje möte.

Framgångsfaktorer:

01. Förstudie

Vi började projektet med en omfattande förstudie där behov, användarstudier, tekniska utmaningar och framtida utveckling togs i beaktning.

02. Workshops

Ett flertal workshops genomfördes ihop med säljare, IT- och marknadsavdelning. Idéer, skisser och prototyper diskuterades och kombinerades med rundvandringar på anläggningen för ytterligare förståelse.

03. Arbetsgrupp

En engagerad arbetsgrupp var en viktig nyckelfaktor. Från Hoy deltog UX-designers, strateger, utvecklare och 3D-animatörer. Från Svenska Mässan Gothia Towers kom säljare, digital managers, marknadschefer och IT.

04. Teknisk utredning

På grund av projektets komplexitet och integration mot framtida system krävdes en stor teknisk utredning. Hur kan vi skapa ett engagerande verktyg för en läsplatta som samtidigt är tillräckligt rappt för att fungera live på webben?

Teknik & plattformar

Genom att kombinera olika verktyg som Maya, WordPress, WebGL och React har vi skapat en lösning som fungerar optimalt i alla miljöer. Med utgångspunkt i ett omfattande CAD-underlag från kunden skapade vi 3D-grafik i verktyget Maya. 3D:n optimerades sedan för att fungera på alla plattformar och på nätet i en vanlig webbläsare.

Läs mer om våra tjänster & verktyg.

Image
Image

Enkel innehållshantering genom WordPress

Appen uppdateras och utvecklas enkelt genom WordPress som CMS. Att lägga till rumsbeskrivningar, innehåll och utbud på kartan görs via ett enkelt gränssnitt med minimalt med förkunskaper. Video, 360°-bilder, bildspel och faktatexter administreras från ett och samma ställe. Läs om styrkorna med WordPress.

Image
Image

Framtida utvecklingsmöjligheter

Med appen har vi skapat en ny digital plattform för Svenska Mässan Gothia Towers. Med den som utgångspunkt kan vi nu börja blicka framåt. Möjliga vägar är: Informationstavlor, mässinformation via storskärm, innehåll på sajter, bokningar för utställare och arrangörer.

3D
Apputveckling
Design
PlayCanvas
React
WebGL
WordPress
DELA & TIPSA
Vill du veta mer om säljappar och 3D?
Kontakta gärna vår kundansvarige Mathias så berättar han mer.

Tjänster från Hoy

Augmented Reality

Starkare upplevelser med förstärkt verklighet

Mer om Augmented Reality
WordPress

Ett utvecklingsbart CMS

Mer om WordPress