Motion

Explainerfilm & infographics

En bild säger mer än tusen ord, och en film kan säga mer än tusen bilder. Med explainerfilm och infographics hjälper vi dig att förklara en tjänst eller produkt med hjälp av animation, design och filmberättande. Låter det intressant? Kontakta oss om du vill veta mer.

”För en kortare animerad film tar det ungefär tre veckor från vårt första möte tills filmen kan lanseras.”

Explainerfilm och infographics: pedagogik i rörelse.

En explainerfilm har oftast en lite annan roll än traditionella reklamfilmer. Den har en mer resonerande, pedagogisk ton och vänder sig till människor som vill veta mer om en produkt eller tjänst. Den svarar på frågor. Hur använder du appen i praktiken? Hur säkrar bageriet sin goda kvalitet? Hur fungerar den nya teknologin? Det här betyder inte att en explainer inte får väcka känslor – tvärtom! Om vi kan få tittaren att känna någonting samtidigt som hon lär sig någonting – då har vi lyckats.

Image

Hur Hoy gör explainerfilm och infographics

I explainerfilm och infographics står informationen alltid i centrum. Vi börjar med möten för att ta reda på exakt vad vi vill förklara. Därefter påbörjar vi ett manusarbete i tätt samarbete med uppdragsgivaren, där vi avgör hur vi förmedlar informationen på bästa sätt och hur designen ska följa uppdragsgivarens visuella identitet och profil. Sedan börjar produktionen – där filmen spelas in eller animeras och informationen får sin slutgiltiga form.

För en kortare animerad film tar det ungefär tre veckor från vårt första möte tills filmen kan lanseras. När produktionen (och filmen) är färdig har vi byggt upp ett design- manus- och animationsspråk som låter oss göra fler liknande filmer snabbt och effektivt.

Image