Apputveckling

Sömnschema för din bebis

BabyNaps

Bebisar har olika sömnbehov i olika åldrar, och som förälder kan det vara svårt att hålla koll på vad som gäller. BabyNaps finns där med tips och råd om sömn och smarta förslag under hela småbarnsåldern.

Image

Uppdrag

En app som hjälper barn och föräldrar att sova gott

Rulla vagn tog kontakt med Hoy för att få hjälp att göra en app av sitt populära sömnschema för små barn. Informationen i appen bygger på långvarig erfarenhet och forskning om spädbarns utveckling och är skapad för att vara ett stöd för föräldrar när de planerar sovtider för sina barn.

Om Rulla vagn

Rulla vagn är ett community för småbarnsföräldrar. På Rulla vagn kan man lära känna andra föräldralediga, och även få massor av användbar information om barn och föräldraskap. De har också en populär podcast och brinner för att underlätta vardagen för föräldrar. Rulla vagns sömnschema för småbarn har hjälpt tiotusentals mammor och pappor att få bättre koll på sina bebisars sömnrutiner.

Image

Funktionalitet

Funktioner i BabyNaps

  • Sömnschema: Rekommenderade sovtider som passar din bebis
  • Baby sleep tracker: Håll koll på hur mycket din bebis sover varje dag
  • Följer barnets utveckling: Sovtiderna förändras i takt med att din bebis växer
  • Kunskap och praktiska verktyg: Lär dig mer om din bebis sömn månad för månad
Image

Lösning

Design och målsättning

BabyNaps fokuserar just nu enbart på sömn och sovtider, vilket är en av de mest kritiska frågorna för föräldrar. Målet var att göra sömnschemat så lättanvänt som möjligt och skapa ett fokuserat verktyg med riktigt bra användarvänlighet.

Hoy inledde ett design- och prototyparbete tillsammans med Rulla vagn, för att se till att appen skulle upplevas och fungera så bra som möjligt. Det var viktigt att design, innehåll och användarupplevelse låg i framkant inom sitt fält, och kunde stå sig bra i jämförelse med andra populära appar för föräldrar.

Tekniska lösningar

BabyNaps är inte bara ett sömnschema för bebisar. Appen är också något av en handbok i ämnet, full av tips och råd om sömn som uppdateras löpande. Det var viktigt att ge Rulla vagns artiklar och innehåll det utrymme de förtjänar, och göra det enkelt och smidigt att uppdatera och skapa nya artiklar. Hantering av innehåll och data sköts med hjälp av Sanity.io, vilket gör det till en barnlek att lägga in nya artiklar och uppdateringar.

Rulla vagn har även möjlighet att översätta innehållet till olika språk, och kompletta språkversioner finns redan på svenska och engelska. Eftersom appen är byggd i React Native kunde vi redan från början garantera identisk funktionalitet och kvalitet på både Android och iOS.

Image

Så bra!!

Bästa appen! Har hjälpt mig så mycket med dottern 😍👏🏼❤️

Användare på App Store

Image

Resultat

BabyNaps och Rulla vagns användare är ett levande och engagerat community som har gett förslag på nya uppdateringar och funktioner sedan dag ett. Den täta dialogen med användarna har gjort det möjligt för Hoy och Rulla vagn att förfina appen till en punkt där vi kan se att den verkligen gör skillnad i människors liv.

BabyNaps finns just nu ute på App Store och Google Play, med ett snittbetyg på 4,7 av 5 på App Store och över 16 000 totala nedladdningar. BabyNaps toppade även betallistan på App Store i april och maj.

Framtiden

BabyNaps är ett pågående projekt och appen finslipas kontinuerligt. Tack vare användarnas feedback har vi möjlighet att bygga den perfekta appen för just dem. I en stor uppdatering som släpptes nyligen ges fler möjligheter att logga sovtider, tillsammans med flera andra nya funktioner som har efterfrågats av användarna.

Image
Image

Ladda ner BabyNaps via babynapsapp.com eller läs mer om apputveckling.

Apputveckling
Back-end
Front-end
React Native
UX-design
DELA & TIPSA
Be om en förfrågan:
Kontakta vår kundansvarige Mathias för ett möte.