Motion

Yamaha Digital Drums

Hur kan vi väcka uppmärksamhet för en ljudprodukt på plattformar där tyst läge är standard? Och hur bygger och återbygger vi intresset för en film för att öka genomslaget per visning? 

Electronic Drums | Yamaha DTX 402

Sound on!

Traditionell tv-reklam har fördelen att ha både ljud och bild som kommunikationsverktyg genom hela visningen. Nuförtiden, på plattformar som Facebook och Instagram, är ljudet i regel avstängt. Detta gör att vi filmskapare behöver omvärdera traditionell storytelling och arbeta fram en ny grundstruktur. Med plattformspecifik research och genom att titta på målgruppsdata arbetade vi fram en idé och berättarteknik som både ska locka till att slå på ljudet och bygga upp intresset lagom till att kärnan i budskapet levereras.

Image

Testing, testing.

Att utveckla en ny plattformanpassad struktur krävde tester. Hur kan vi få folk att vilja sätta på ljudet? Om inte denna gång så kanske nästa?

Titta på videon nedan med ljudet avstängt. Får den dig att vilja lyssna på trumljudet?

Early test

Ny form

Till slut hittade vi en form som mötte briefen och var byggd efter lärdomarna från vår efterforskning. Som ett sista test skapade vi en animatic, en rörlig storyboard. Detta hjälpte oss att hitta rätt balans i storytellingen.

Animatic
Image
Image
Image
Image
Film Shoot
Post Production
Story Development
DELA & TIPSA
Vill du veta mer om modern filmproduktion?
Kontakta gärna vår kundansvarige Mathias så berättar han mer.

Fler case

Icebug

The BUGrip Traction Lab

Lös mer
Salming Sports

Salming Hawk

Läs mer